XRAYPICTURES PHOTOGRAPHY

Photoblog of XRAYPICTURES PHOTOGRAPHY (Kevin Mollet)

Eens iets anders…

with 28 comments

Niet bepaald situaties die ik gewoon ben van nemen…

 

Advertenties

Written by Xray

oktober 22, 2008 bij 6:31 pm

Geplaatst in Uncategorized

Tagged with ,

28 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Over welke situatie heb je het dan?
  Ik weet het, ’t is een genre beeld dat je her en der soms ziet (en dan zwijg ik uiteraard) maar mij spreekt het niet echt aan. Er gebeurt niet echt iets en de gevel is evenmin interessant.
  Geef mij maar de échte xraybeelden. De beklijvende kustlandschappen en boeiende reportages waarmee we hier al maandenlang verwend worden.
  Maar…
  Goed mogelijk dat anderen hier een positieve mening over hebben en dat ik bijgevolg dit beeld toch nog anders ga bekijken. Ik vind het sowieso geen slecht beeld hoor!
  Zou ik verzenden… twijfel twijfel
  Oei!

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 22, 2008 at 8:14 pm

 2. tja ” ook niet echt mijn ding”
  en dat weet je nu wel hé
  geef mij maar je echte x-ray fotookes!!!!!!

  CALLEMIE

  oktober 22, 2008 at 8:38 pm

 3. ik vind het wel een goeie foto. De kleuren zijn mooi, en ik vind het net leuk dat er weinig gebeurt. Dat maakt het interessant. Dan ga ik kijken, waarom is er voor deze gevel gekozen, is er iets dat ik niet zie, en dat de fotograaf wel ziet? Mij boeien die foto’s wel en ik vind ze ook mooi gemaakt. Voor mij mogen die uitschietertjes zeker ook!

  ysabje

  oktober 22, 2008 at 10:28 pm

 4. Wat zie ik daar? Wordt er daar op het voetpad gefietst? Dat mag niet hé! Persoonlijk hou ik ook meer van je x-ray stijl. Wat ik aan deze foto wel heel possitief vind, is dat je een ander terrein aan het verkennen bent en dat je het beeld in de leeuwenkuil gooit. Niet direkt opgeven, zou ik zeggen, blijven uitproberen en je mogelijkheden aftasten.

  fotomart

  oktober 22, 2008 at 10:56 pm

 5. Ik vind het altijd een beetje vreemd om een fotograaf bij een foto te horen zeggen dat hij niet gewoon is om in die situaties foto’s te nemen. Je hoeft je toch niet te verontschuldigen omdat je wat nieuws probeert? Maar het betekent wel dat je bekommerd bent om de kwaliteit van de foto’s die je wil laten zien (en die is echt goed, dat weet je als mensen ernaar verwijzen als ‘xraybeelden’ 😉 ).
  In deze foto zit volgens mij wel wat in, maar ik had hem geloof ik sterker gevonden als de rechte lijnen mooi evenwijdig hadden gelopen. Maar ik weet niet echt waarom ik dat denk, misschien sla ik de bal wel mis. Misschien omdat het beeld dan meer bevroren was en de beweging van de fietser dan meer contrasteert? De gedesaturateerde kleuren vind ik prachtig bij deze foto. En dat op zich rechtvaardigt al een experimentje, niet?

  Joris

  oktober 22, 2008 at 10:59 pm

 6. Ik, leek, bekijk deze foto, en weet:
  ja, dit ga ik nog uittesten of het mij met Photoshop Elements 5 lukt, om in een zwartwitfoto bepaalde gedeelten te kunnen kleuren.
  Maandagavond is de laatste cursusavond, die wordt gebruikt om (de laatste) vragen te kunnen stellen!

  Dit soort foto’s zijn fantastisch te gebruiken als ‘vertelplaten’.
  Stel je voor, in een klas.
  Heel goed voor de taalontwikkeling, met vragen als wie, wat en waar.
  En reken maar, dat hier heel veel verhalen tevoorschijn komen!

  Fenny

  oktober 23, 2008 at 7:44 am

 7. Toch al een paar interessante wederreacties…
  De gedesatureerde kleuren vind ik inderdaad ook wel mooi ( het beeld groeit al )
  @ Ysabje: Je vindt het hopelijk toch ook leuk als er wél iets gebeurt in een foto 😉 Ik kan je redenering wel begrijpen hoor. Een goed beeld spreekt ofwel onmiddellijk aan, ofwel moet je op zoek gaan naar ‘de clou’ en zeg je ‘waaw, goed gezien’, maar dat laatste mis ik in dit beeld. En zeg nu niet dat de deur open staat!
  Maar…zoals Joris en Martine al zeggen, héél leuk dat je ook eens zoiets post!
  Fenny haar reactie in ook interessant: vertelplaat! Daar zit wel iets in, maar tilt de foto op zich niet naar een hoger niveau
  ik heb gewoon eens zin om te discussiëren over een foto en dit is een ideaal beeld hiervoor (dus spreekt het mij ergens wel aan 😉 ) En op dit blogje wéét ik dat ik mij eens kan laten gaan. En als er nog dertig reacties komen vraag ik een afdruk en hang ik hem ingekaderd in mijn living…
  Tot vanavond!

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 23, 2008 at 7:52 am

 8. Zoals Joris al aangaf: ik had me ook meer frontaal naar de gevel opgesteld, de open deur links en de fietser met de trage sluiter rechts in beeld laten “vegen”. Er zit zeker wat in hoor. Die open deur zorgt voor een zekere spanning (wat is er gaande in dat gebouw?) die de argeloze fietser alvast niet opmerkt.

  s.goovy

  oktober 23, 2008 at 9:09 am

 9. Leuk dat er toch enige reactie komt.
  Ik heb lang getwijfeld of ik het beeld zou tonen, meer zelfs, na de bewerking stond mijn vinger op de deletetoets.
  Ik heb mezelf uit het beeld willen houden, vandaar de assymetrie in het beeld. Als ik recht vor de deur stond dan zie je mij in het glaswerk weerspiegeld en dat wou ik voor de sereniteit van de foto net niet.
  @ Koen: Ik ben heel blij dat je deze discussie hier wil opstarten. Ik heb er zeker geen probleem mee dat een foto kritisch bekeken en geëvalueerd word. Dit weet je intussen wel van mij. Mochten we aan dertig reacties komen dan kom ik persoonlijk het haakje in je muur boren 🙂

  Xray

  oktober 23, 2008 at 9:45 am

 10. Een beeld waar niet veel in gebeurd? Eigenlijk net wel en de moeite waard om over te discussiëren en te fantaseren over allerlei mogelijkheden. Een argeloze fietser,waar gaat die naartoe en komt die vandaan,wat gebeurd er binnen of kwam er iemand buiten? Mogelijkheden zat en zo zie je maar Xray dat zelfs een foto als deze veel reacties los maakt. Knap.

  Jim

  oktober 23, 2008 at 9:54 am

 11. Wat is een Xraybeeld? Na tien zo’n foto’s zijn die er ook al inbegrepen.
  Ik zie zelfs veel in die foto, het gebouw die me aanspreekt werd toch ook gebouwd met een architect die feeling heeft voor het bouwen ervan en die jij op je Xraymanier boeiend weet te tonen. De assymetrie in het beeld spreekt me zelfs aan.
  Doordat je het midden verlaten hebt, sleep je de ogen mee in de foto, maar dit smalle formaat speelt daar ook in mee. En als kers op de taart die fietser, die voor de beweging zorgt in de foto. Nu nog tien van die foto’s en iedereen spreekt terug van Xrayfoto’s !
  Gr.
  P-TER

   P-TER

  oktober 23, 2008 at 1:19 pm

 12. Is dit een platte, statische foto….
  In het geheel niet! De (onscherpe) fietser
  brengt er net dynamiek in…
  Pure straatfotografie – die nog wat mag groeien…
  Maar het publiceren waard,
  Doe zo voort, Xray!

  Erik O,

  oktober 23, 2008 at 2:22 pm

 13. Ja hier hou ik ook wel van hoor Kevin. Ik vind het ook een heel geslaagd beeld. Dit mag er van mij wel vaker tussen zitten.

  Caro

  oktober 23, 2008 at 2:23 pm

 14. tiens, dat is nu werkelijk eens wat anders dan dat we gewoon zijn, maar niet slecht zo’n grijze grouwe foto. Alles past in het plaatje, ook de dame op haar fietsje.

  kris luckermans

  oktober 23, 2008 at 4:14 pm

 15. Xray

  Jaja, ben er weer eens geraakt… en heb alles bijgekeken en heb je verslag van de Mercator gevolgd, schitterende fotos ook. Hopelijk staat hij snel teurg, want het is zon vertrouwd beeld in Oostende…
  Deze foto, mischien n iet jouw ding, maar wl een prachtige hoor… een hele mooie compositie. Vaak heb ik het ook, dat een foto een hele tijd ligt hier en dan plots zie ik het mooie ervan in… soms iets wegknippen, kleine aanpassing en dan is hij goed. Ik vind hem heel mooi…
  Greeetzzzzzzzzzz

  Boogie

  oktober 23, 2008 at 7:11 pm

 16. Inderdaad, ‘ns iets anders. En waarom ook niet. Regelmatig een uitstapje naar een andere fotografische discipline geeft toch weer wat andere ideeën, een ander gezichtspunt. En je moet er toch ook voor oppassen, dat je niet vereenzelvigd wordt met een bepaalde stijl waarvan sommigen dan zeggen, dat het een kunstje is.
  Even naar mezelf kijkend: de laatste tijd doe ik ook wel eens een “uitstapje” en post iets anders dan de abstracten, die men van mij gewend is. Heerlijk om dan de reacties te lezen in de trant van: doe jij dit ook?
  Ga lekker door zo, Kevin!!! Met jouw foto vandaag trap je een open deur in… 😉

  René

  oktober 23, 2008 at 7:43 pm

 17. Eens iets anders moet kunnen. Andere richtingen proberen scherpt de geest. Interessant materiaal trouwens. Het beeld roept vragen op.. een verhaal erachter zoeken maakt dat niet een beeld sterk?

  eLLe

  oktober 23, 2008 at 8:38 pm

 18. Mmjah, ik had toch graag een sterkere argumentatie verwacht…
  Met permissie van Kevin doe ik verder 🙂
  @ Eric: pure straatfotografie? Inderdaad, maar van het genre waarvan men er gemakkelijk een tiental per uur kan nemen. Wat dit beeld tot een aanvaardbaar niveau tilt is de nabewerking die Kevin als geen ander beheerst, maar nogmaals we zien hier gewoon een fietser in de stad… meer niet.( ok, de gevel is uiteindelijk wel interessanter dan ik eerder zei)
  Nu moet ik toegeven dat ik uiterst kritisch sta tegenover straatfotografie. Meestal vind ik dat men er zich veel te gemakkelijk van af maakt. ‘Klik’ en we hebben een straatfoto… Vandaar dat ik graag die discussie opende.
  Maar het beeld groeit nog steeds, Kevin! En zoals iedereen al oppert, je mag dit meer doen! Zoals René terecht zegt: regelmatig een uitstapje maken naar andere disciplines!

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 23, 2008 at 8:50 pm

 19. Toch nog iets dat ik kwijt wil…
  Keer op keer lees ik in diverse reacties her en der de argumentatie: Het beeld roept vragen op… en is dus bijgevolg boeiend. Dat geldt misschien wel voor abstracten maar voor mij is bij straatfotografie een ‘sprekend beeld’ veel interessanter…

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 23, 2008 at 8:59 pm

 20. Amai, wat een commentaren hier allemaal. Ik vind het alvast heel geslaagd hoor, je koos een huis uit met een heel mooie ingang.

  pieterbie

  oktober 23, 2008 at 10:15 pm

 21. Een andere overweging is waarom een foto zou moeten ondergebracht worden in een categorie, in dit geval straatfotografie? Omdat ie op straat genomen is? Waarom laten we dat “hokje” niet achterwege en bekijken we de foto gewoon zoals hij is, met de vragen die hij kan oproepen of het verhaal dat er ergens in vervat zit. Misschien had Kevin niet eens de idee om aan “straatfotografie” te doen, maar zag hij gewoon een moment om vast te leggen.

  @ Koen: nog een paar reacties overigens en die foto komt toch bij jou aan de muur te hangen hoor 😉

  s.goovy

  oktober 24, 2008 at 9:54 am

 22. Inderdaad Steven. Eigenlijk wou ik de gevel en vooral de inkomdeur vastleggen, die heeft iets statisch vond ik, tot ik plots de dame in mijn ooghoek zag naderen. Ik vond ze de perfecte aanvulling om de rechterkant van de foto net iets boeiender te maken. Het was dus eerder een momentopname dan pure straatfotografie.

  Xray

  oktober 24, 2008 at 10:02 am

 23. Zonder te zeveren, ik begin zowaar verliefd te worden op die gevel! Vanaf het begin moet dit beeld mij toch op een één of andere manier geboeid hebben.
  Steven heeft een punt met z’n hokjestheorie!

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 24, 2008 at 10:09 am

 24. Ik wil meehelpen om dat haakje in de muur te krijgen, vandaar… 😉 🙂
  Ik vind de kleuren (!) mooi in deze foto. Wie weet heb je met deze foto niet de eerste foto van een -voor jou – nieuwe tak van de fotografie gemaakt ? Jezelf verruimen kan alleen maar positief zijn. Enne… al geprobeerd om die onderste straatlijn ook horizontaal te krijgen ? Is het beter of niet ? Misschien wel, dan blijft de ‘strakheid’ van de foto bewaard….

  tati

  oktober 24, 2008 at 8:47 pm

 25. Nr. 25 : @ Koen; Straatfotografie is voor mij elke foto die een stukje leven-op-straat weergeeft. Hét onderwerp moet net dat zijn. In dit geval de fietser. Als de achtergrond ook (nog) iets om het lijf heeft is dat mooi meegenomen. In dit geval de open deur.

  Toegegeven, het is een beetje minimalistische straatfotografie. Iets meer “leven” was aardig geweest…
  Vandaar missschien Kevin’s twijfel …

  – Op naar de 30 – !

  Erik O,

  oktober 25, 2008 at 7:08 pm

 26. ik ben het er niet me eens dat je dit soort ‘straatfotografiefoto’s’ aan tien in een uur kan maken. (Ik hou er ook niet van de term straatfotografie om al te gratuit te gebruiken.) Het is net helemaal niet makkelijk om leuke foto’s te maken op straat. Er staat altijd wel een lelijke paal in de weg of er lopen onnozele figuren rond. Beweging is altijd moeilijk op straat, vind ik. Ik vind auto’s ook heel lelijk en de meeste gevels zijn niet boeiend.
  Je zou je erop kunne toeleggen om veel van dit soort foto’s te maken, maar dan nog moet je een keuze maken, en er maar eentje bewaren. De beste. En dat is diegene die volgens mij het meeste vragen oproept, degene die op het eerste zicht oninteressant lijkt maar net daardoor ga je die beter bekijken. Ik had bijvoorbeeld al snel de tegels op vloer in het inkomgedeelte van de gevel gezien. Die zijn best apart met die grijswitte lijnen. Dat zie ik maar zelden bij andere foto’s. Bij andere foto’s trekt de actie me vaak weg van de details… Ik werk mee voor dat haakje in de muur…

  ysabje

  oktober 26, 2008 at 12:08 pm

 27. @ Ysapje:
  Je zegt: “de beste foto’s zijn diegene die de meeste vragen oproepen, degene die op het eerste zicht oninteressant zijn maar die je net daardoor beter gaat bekijken”
  Nogmaals ik ga daarmee akkoord, maar dan moet er inderdaad iets te ontdekken/begrijpen zijn. Iets origineels, verrassends, grappigs… Is dat het geval, dan heb je een topper. Indien niet,dan heb je een foto van tien in een dozijn en is de kijker teleurgesteld na de moeite die hij besteed heeft om de foto te doorgronden.
  Dé grootste uitdaging bij straatfotografie (om de term nog eens te gebruiken) blijft nog steeds om ‘sprekende’ foto’s te maken. Beelden die vanaf de eerste seconde boeien en effectief een verhaal vertellen. Beelden die daardoor in het geheugen blijven hangen. Het is volgens mij nogal altijd de essentie van goede fotografie. Foto’s maken die geen uitleg behoeven.
  In bovenstaande foto zit geen verhaal
  of…
  duizenden verhalen zo je wil, maar dan kan je alles en nog wat fotograferen…en inderdaad een tiental per uur 😉
  @ Kevin: het is waarschijnlijk éénmalig dat ik eens over een foto wat dieper wil ingaan hoor. Ik vind het nochtans heel leuk en leerrijk, maar het risico om daardoor arrogant over te komen is helaas te groot en dat is het laatste dat ik zou willen natuurlijk. En het neemt wat extra blogtijd in beslag natuurlijk 😉
  Desondanks blijft deze foto groeien hoor, maar zoals ik al zei is het de gevel die het ‘m doet.
  Dat haakje klop ik er zelf wel in hoor, maar de koffie staat alvast klaar!

  Fotogeniek Belgie (Koen)

  oktober 26, 2008 at 5:28 pm

 28. mooi, vraagt naar meer

  gunfotografie

  november 14, 2008 at 5:45 pm


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: